Jump to content


Photo

Need help working ePSXe


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Xander95

Xander95

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 594 posts
  • LocationIowa
  • AC Type:
    whatever
  • PSNID:
    topnotchpilot95
  • SkypeID:
    XanderGreywofl95

Posted 25 November 2013 - 10:32 AM

Okay, I sent my friend a working copy of ePSXe 1.9 and he configured it correctly but for some strange reason when he loads cue files, they dont run. all he gets is the playstation controller graphic and then nothing. black screen and no sound. he even waited half an hour and still nothing. what is he doing wrong? He runs windows 7 home premium on his toshiba satellite. he has a powerful enough processor and nividia. what is he doing wrong? I tried guiding him through it and still the same result. black screen no sound. im at my wits end with this. anybody know what to do? im trying to help get him playing AC (from the PS1 days). I sent him the bin and cue of that specific game.

Fear is a disease for which there is no cure.


#2 Ruu

Ruu

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • LocationTasmania, Australia
  • AC Type:
    ACVD: Cinto legged Strek Mid.
  • PSNID:
    Ruuku___
  • SkypeID:
    Ruu

Posted 26 November 2013 - 02:27 AM

Not sure so much about the emulator settings, but make sure he has a:
Bios [SCPH1001 or something]
Is running the Bin file, not the cue.
Correct video settings.

#3 Xander95

Xander95

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 594 posts
  • LocationIowa
  • AC Type:
    whatever
  • PSNID:
    topnotchpilot95
  • SkypeID:
    XanderGreywofl95

Posted 26 November 2013 - 12:08 PM

i told him to

Is running the Bin file, not the cue.
Correct video settings.

run the bin. ah, but wait. now i remember that he was using opengl2 instead of peops soft when he tried/ ill let him know so he can give i a try. know where i can get the bin files of my games?

Fear is a disease for which there is no cure.


#4 Parry

Parry

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 posts
  • AC Type:
    Pre-AC5: Heavies, post AC5: tanks
  • PSNID:
    ParryACO

Posted 28 November 2013 - 01:07 PM

ePSXe is a total pain in the dick to run properly, in my opinion.

There's another PS1 emulator I use, http://www.emulator-...psx/psx_em.html

Easy as hell to setup, as you only need the bios.

"Those who seek power are the absolute corruptible."





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

IPB Skin By Virteq